Aftensmaden er en hel central del af de fleste danskeres hverdag. Det er her, man samles med familien rundt om bordet og snakker om dagen, der er gået. Men selve forberedelsen og madlavningen kan for nogle være lidt af en mavepuster i en travl hverdag. Det tager tid både at planlægge, handle ind og selve det at lave maden. Aftensmaden er derfor for nogle en tidsrøver, som de ikke rigtig føler, at de har overskud til at udføre. Det kan derfor tit ende med usund færdigmad og take away. Men det behøver ikke at være så anstrengende at få god og sund mad på bordet hver dag. Her kommer der 4 hurtige tips til gode ideer, der kan gøre aftensmaden nem og hurtig.

Søg inspiration på nettet

Ligeså svært man kan synes, at det er at komme på ideer til nem og god aftensmad, ligeså nemt er det at finde inspiration på nettet. På nem-aftensmad.nu kan du finde forslag og ideer til, hvordan du bedst muligt får planlagt aftensmaden i hverdagen og sørger for, at der kommer sund og lækker mad på bordet hver dag.

Tøm køleskabet i en gryderet

Nåede du ikke lige at handle ind efter arbejde? Og orker du ikke, at skulle begive dig ud igen efter specifikke ingredienser til en opskrift? Så tøm køleskabet og brug dem i en gryderet. Gryderetter kan varieres i det uendelige. Derfor kan langt de fleste rester af grøntsager, kød og andre ting fra køleskabet bruges hertil. Gryderetter kan måske lyde som noget, der tager lang tid. Men langt det meste af tilberedningen er gennem simretiden, hvor man nemt kan finde tid til at ordne andre ting. Når først grøntsagerne og kødet er skåret ud og det hele er samlet i gryden, så er der tid til at ordne vasketøj, lege med ungerne eller måske nyde lidt ro foran fjernsynet.

Lav store portioner og frys ned

De fleste af os har dage med overskud og dage med mindre overskud. Hvis du er en af dem, som nogle gange kommer hjem med god energi og lyst til madlavningen og andre dage uden den store gejst, så kommer her et godt råd. På de dage hvor overskuddet er der til at lave mad, så lav en ordentlig stor portion og frys halvdelen ned. Så har man et godt måltid liggende i fryseren til en af de dage, hvor man måske ikke lige gider at bruge en masse tid i køkkenet. At opvarme mad fra fryseren tager ikke lang tid og kan hurtigt gøre aftensmaden meget mere overskuelig.

Gem de gode ideer

Har du fundet en god ret, som både var nem at lave og blev modtaget godt rundt om bordet? Så vil den sikkert være et hit igen en anden gang. Lav en mappe over gode opskrifter eller ideer til retter og brug den som opslagsværk på de dage, hvor du er helt tom for ideer. Jo flere retter der er samlet, jo længere tid går der mellem at aftensmaden er den samme. Så sikrer du god, variereret og spændende hverdagsmad.